У День Незалежності України обговорили командою поточні проєкти

У День Незалежності України обговорили командою поточні проєкти

25/08/2023

24 серпня, у День Незалежності України, відбулися робочі збори команди Комітету медичної допомоги в Закарпатті.

Серед питань порядку денного – особливості подальшого функціонування закладу тимчасового проживання ВПО в Ужгороді «ПрихистОК», реалізація поточних проєктів, напрямки взаємодії з партнерськими організаціями по Україні та ін.

Так, ужгородський шелтер продовжить свою роботу ще на рік, безкоштовно приймаючи за визначеними умовами жінок з дітьми, чиє житло постраждало, знаходиться в районах проведення бойових дій або в тимчасовій окупації. Наразі у закладі проживають 15 переселенців, з них семеро – діти.

Щодо поточних ініціатив, то основна увага приділена проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Тут вже відбуваються активності з ремонту даху на тячівському шелтері, надання допомоги медичним закладам Закарпаття та всієї України, по роботі з дітьми у рамках співпраці з ГО «Щасливі діти» тощо. Протягом першого місяця проєктної діяльності вона набула системного характеру, сформована команда усвідомлено працює у контексті місії та цілей проєкту, фокус якого приділено дітям.

Попри те, що члени Комітету та волонтери нашого «Гуманітарного батальйону» постійно знаходяться на зв’язку, щоденна зайнятість не дозволяє часто зустрічатися всім разом. Та важливе державне свято День Незалежності стало чудовим приводом побачитися, привітати один одного та узгодити робочі питання. Тож працюємо далі! Разом!


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.