Зробити все, щоб діти були щасливими

Зробити все, щоб діти були щасливими

18/07/2023

Разом з ГО «Щасливі діти» (Ужгород) Комітет медичної допомоги в Закарпатті присвятив літо тому, щоб діти були дійсно щасливими. Активності, які почалися у липні, – це частина великого проєкту, який Комітет реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Партнерство з «Щасливими дітьми» стало не випадковим, адже ця громадська організація ефективно займається творчим розвитком дітей, їхнім дозвіллям гуманітарною допомогою родинам з дітьми, які опинилися у скруті, ще з 2013 року, часто взаємодіючи з КМДЗ у рамках різних соціальних проєктів.

Активний старт нової ініціативи – це охоплення вже понад 170 дітей різними напрямками організаційної роботи, як-от театралізовані квест-екскурсії «Таємниці старовинного Ужгорода», денні табори для дітей молодшого шкільного віку в Ужгороді та високогірному Рахівському районі. Там же, на Рахівщині, стартував туристичний еко-клуб для школярів і молодіжний табір в горах. Разом із колективною роботою надається психологічна підтримка для підлітків в умовах війни, мамам з дітьми, а ще діє програма «Турбота», спрямована на реабілітацію, відновлення та адаптацію до життя в новій реальності для жінок і дітей, які постраждали від російської військової агресії.

Загалом проєкт розраховано на рік, відповідно до календарного плану якого організатори склали розгалужений набір активностей для дітей усіх вікових категорій. Так, у подальшому заплановано роботу з дошкільнятами фахівців-дефектологів і логопедів, як індивідуальні, так і дитячо-батьківські групові консультації психолога, групові арт-терапевтичні заняття для жінок і дітей, денні табори та екскурсійні програми, курс підготовки до ЗНО для випускників шкіл, а також відновлюючі оздоровчі вікенди для жінок з дітьми, зокрема з числа ВПО, дружин військових та волонтерської спільноти тощо.

Водночас, акцентуємо, що масштабний проєкт, який Комітет реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального МЗС Німеччини, – це і значний обсяг робіт з розбудови соціально важливої інфраструктури. І тут вже невдовзі розпочнуться ремонтно-будівельні роботи із заміни даху на будівлі, в якій розташовано тячівський шелтер для ВПО. Нагадаємо, що ще восени 2022 року Комітет медичної допомоги в Закарпатті придбав будівлю, де мешкали внутрішньо переміщені особи, які через російську військову агресію опинилися в Тячеві.

 

Фото: ГО «Щасливі діти»

Зробити все, щоб діти були щасливими Зробити все, щоб діти були щасливими Зробити все, щоб діти були щасливими Зробити все, щоб діти були щасливими Зробити все, щоб діти були щасливими Зробити все, щоб діти були щасливими

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.