Змістовні тренінги для співробітників Вільшанського дитячого будинку-інтернату від колег зі Швейцарії

Змістовні тренінги для співробітників Вільшанського дитячого будинку-інтернату від колег зі Швейцарії

11/10/2024

Насиченим видався вересень у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті, зокрема й завдяки тренінгам для співробітників закладу від швейцарських колег.

Протягом тижня в інтернаті працювала фізіотерапевтка Клаудія Лой, яка провела серію навчань для співробітників та короткі фізіотерапевтичні сесії для вихованців інтернату з комплексними порушеннями. Досвід пані Клаудії став у нагоді і в контексті розбудови інтернату – фахівчиня дала слушні поради з облаштування кабінету фізіотерапії в одному з нових корпусів закладу. Також гостя оглянула стан допоміжних засобів для підопічних і пообіцяла сприяти відрядженню до Вільшан профільного техніка, який допоможе провести необхідну діагностику і налаштувати крісла колісні.

Згодом до інтернату приїхали музична терапевтка, педагогиня спецшколи з м. Біль Тун де Монтмоллін та її київський колега Володимир Будз. Спеціалісти працювали з музичною педагогинею дитячого будинку-інтернату Віталіною Рішко, проводили спільні заняття для вихованців закладу, які залучені до музичного класу. Візит видався результативним, адже окрім вдосконалення існуючих методик передбачав опанування нових інструментів для музичної терапії.

Комітет медичної допомоги в Закарпатті вже понад 20 років сприяє залученню іноземних фахівців до покращення умов реабілітації та зайнятості осіб з інвалідністю, інтеграції ефективних практик в діяльність відповідних соціальних закладів та підготовці кваліфікованих кадрів, які надаватимуть якісні освітні, медичні, соціальні та реабілітаційні послуги особам з інвалідністю.

 

Змістовні тренінги для співробітників Вільшанського дитячого будинку-інтернату від колег зі Швейцарії Змістовні тренінги для співробітників Вільшанського дитячого будинку-інтернату від колег зі Швейцарії Змістовні тренінги для співробітників Вільшанського дитячого будинку-інтернату від колег зі Швейцарії

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.