Запоріжжя: допомога Оріхівській багатопрофільній лікарні

Запоріжжя: допомога Оріхівській багатопрофільній лікарні

22/01/2024

Комітет медичної допомоги в Закарпатті продовжує реалізацію проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який здійснюється за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Цього разу допомогу отримала Оріхівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування у Запорізькій області. Місцевим медикам передано автоматичний гематологічний аналізатор на 20 параметрів, який дозволить якісно й оперативно виконувати клінічний аналіз крові. Апарат має автоматичну очищаючу функцію, антизгусткову моніторингову систему, автоматичне очищення голки пробозабірника та інші технічні переваги.

   

Через активні бойові дії Оріхівську лікарню евакуювали до Запоріжжя, де персонал медзакладу продовжує надавати послуги пацієнтам. Зокрема, у складі лікарні діє клініко-діагностична лабораторія, яка минулого року виконала майже 65 тисяч досліджень, з яких близько 20 тисяч – гематологічні. Нещодавно лікарня відкрила ще один пункт надання медичної допомоги у селищі Комишуваха, яке знаходиться за 20 км від лінії фронту. Саме там буде встановлено нове лабораторне обладнання для повного клінічного аналізу крові.

Нагадаємо, що протягом шести місяців дії програми КМДЗ допоміг медзакладам Рахова, Ужгорода та Мукачева на Закарпатті, а ще Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Донеччини, Запоріжжя.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.