Чернігівщина: допомога маленьким пацієнтам

Чернігівщина: допомога маленьким пацієнтам

09/01/2024

Черговий медичний вантаж у рамках реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» відправлено до Чернігівщини. Цього разу отримувачем допомоги від БО «БФ «КМДЗ» стала Чернігівська обласна дитяча лікарня.

Лікарня є закладом критичної інфраструктури, який під час активних бойових дій в місті та області не припиняв надавати медичну допомогу як постраждалим дітям, так і дорослому населенню. Навіть за відсутності опалення, водопостачання та світла, медзаклад продовжував лікувати пацієнтів. Наразі лікування у закладі проходять майже 300 дітей. На їхню підтримку і задля поповнення стратегічних запасів Комітет медичної допомоги в Закарпатті надав Чернігівській обласній дитячій лікарні благодійну допомогу у вигляді медикаментів, які відповідають запиту лікарів.

Це не перший гумвантаж для чернігівських лікарень у рамках реалізації проєкту, який підтримує «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансує Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини. У жовтні минулого року необхідні медикаменти було доставлено до Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні. Загалом же протягом шести місяців дії програми ми допомогли медзакладам Рахова, Ужгорода та Мукачева на Закарпатті, а ще  ЧернігівщиниЖитомирщиниІвано-ФранківщиниХерсонщиниДонеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.