Тренінг з елементами арт-терапії провели у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

Тренінг з елементами арт-терапії провели у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

26/12/2023

Психічне здоров’я, пошук рівноваги, розвиток колективної співпраці та збереження власного ресурсу під час групової взаємодії – вкрай важливі аспекти сучасного життя кожної людини. З огляду на це днями у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті координаторка проєктів Комітету медичної допомоги в Закарпатті лікарка Тетяна Гойдаш провела тренінг для співробітниць закладу.

Так, колектив долучився до арт-терапевтичної вправи, спрямованої на налагодження комунікаційних зв’язків, набуття рівноваги і стану спокою, поліпшення настрою, активізацію творчих навичок тощо. Почали зі знайомства, і з’ясувалося, що вкрай неочікувана негода вплинула практично на кожну учасницю зустрічі. Отож всі мали можливість перевірити реальну дієвість обраної для тренінгу методику.

Присутніх розділили на випадкові групи, усім видали необхідні матеріали. Озброївшись пензлями і фарбами, учасниці стали до малювання – відтворювали на великих аркушах свої ініціали. Малювання стало своєрідним провідником, адже візерунки створювалися у повній тиші, але досить гармонійно, злагоджено. Потім кожна на свій розсуд мала замалювати фігури, утворені перетином хвилястих ліній. У підсумку всі групи отримали неповторні полотна, у кольоровий ансамбль яких кожна внесла свій настрій, бачення, свідомі чи підсвідомі поєднання відтінків. Але головний результат зустрічі – покращений настрій і загальний емоційний стан жінок. А це означає, що методика спрацювала!

Така необхідна у наш час активність відбувалася у рамках реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті впроваджує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.