«ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні

«ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні

17/12/2023

Цими днями наш «ПрихистОК» в Ужгороді приймав першу Різдвяну майстерню, організовану партнерами Комітету медичної допомоги в Закарпатті ГО «Щасливі діти».

Захід виявився однаково цікавий як дітям, так і їхнім мамам, адже досвідчені тренери проводили одночасно два майстер-класи. Так, малеча разом з акторкою театру ляльок «Бавка» Анастасією Стельмах майстрували справжні вертепні зірки, а мами декорували новорічні ялинки та натуральні святкові свічки разом з майстринею Катериною Шевченко.

Зустріч була затишною і пізнавальною. Дітям розповіли про різдвяні традиції, а потім кожен міг перевірити свої знання під час вікторини, яка, звичайно ж, не обійшлася без подарунків. А ще юні учасники майстерні на власні очі побачили справжню Різдвяну зірку, виготовлену за старовинними техніками майстром з Львівщини. Рідкісний експонат – частина дослідницької роботи, яку донька львівського майстра Юлія Гризлюк виклала у книзі «Різдвяні звізди». Упевнені, що нові знання стануть дітям у нагоді і спонукатимуть до вивчення святкових традицій різних регіонів України.

Майстрині Катерина Шевченко та Анастасія Стельмах і співзасновниця ГО "Щасливі діти" Людмила Сюзева

Дорослі ж учасниці майстер-класу насолоджувалися приємною атмосферою, де було комфортно і спілкуватися, і майструвати. Особливого настрою додавали натуральні матеріали для новорічних композицій, свічки, ароматичні олії… У підсумку кожна забрала додому чудовий декор, який точно додасть свята кожній оселі. А магію українського Різдва забезпечить вертепна зірка – їх індивідуальне бачення відтворили діти.

До участі у Різдвяній майстерні долучилися усі мешканці нашого «Прихистку», а також попередньо зареєстровані учасники. Захід відбувся за підтримки наших партнерів з «terre des hommes Deutschland e.V.» і є продовженням чудової традиції змістовно і з користю проводити спільне дозвілля.


 

«ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні «ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні «ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні «ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні «ПрихистОК» приймає Різдвяні майстерні

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.