Передали пологовому будинку в Ужгороді обладнання для діагностики слуху новонароджених

Передали пологовому будинку в Ужгороді обладнання для діагностики слуху новонароджених

05/12/2023

Продовжуємо реалізацію медичного напрямку проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки». Цього разу необхідне обладнання передали Ужгородському міському пологовому будинку.

Прилад для реєстрації отоакустичної емісії призначений для обстеження слуху дітей різного віку, у тому числі новонароджених та передчасно народжених малюків. Це надзвичайно важлива діагностика, яка дозволить виявити вади слуху у дитини на ранній стадії та провести належне лікування. Наразі лікарі закладу послуговуються застарілим апаратом, який не відповідає у повній мірі потребі в обстеженні дітей.

Нагадаємо, що проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» Комітет медичної допомоги в Закарпатті впроваджує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. З початку реалізації медичної складової програми відповідну допомогу було надано медзакладам Рахова та Ужгорода на Закарпатті, Чернігівщини, Житомирщини, Івано-Франківщини, Херсонщини, Донеччини.

Проєкт триває, тож працюємо далі!


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.