В УжНУ триває теоретична сесія навчання з екстреної психології та когнітивно-поведінкової терапії

В УжНУ триває теоретична сесія навчання з екстреної психології та когнітивно-поведінкової терапії

16/05/2023

У рамках реалізації Меморандуму про співпрацю в Ужгородському національному університеті триває теоретичне навчання для викладачів факультетів здоров'я та фізичного виховання, післядипломної освіти та медичного факультету з психології надзвичайних ситуацій та когнітивно-поведінкової терапії.

Цього року був підписаний Меморандум про освітню співпрацю між УжНУ, AEPSP (Європейська асоціація психологів пожежних бригад) та Савойським Університетом Монблан. Навчальна програма, розроблена та апробована у французькому виші, має на меті об'єктивно, на основі підходу когнітивно-поведінкової терапії (КПТ) краще зрозуміти вплив та важливість невідкладної допомоги постраждалим від насильства, а також фахівцям, які стикаються з ситуаціями з високим травматичним потенціалом. Також на меті є краще розуміння інструментів/методів для індивідуальної або колективної підтримки екстрено та довгостроково.

Перший навчальний модуль теоретичного спрямування передбачає 40 годин лекційних занять від французьких фахівців для українських колег. А вже у липні розпочнеться практичний модуль, де здобуті знання будуть апробовані. Згодом опрацьовані навчально-методичні та прикладні розробки стануть базисом формування відповідних освітніх компонент для студентів Ужгородського національного університету. В умовах війни та повоєнної відбудови країна є зацікавленою у підготовці спеціалістів з психологічної допомоги та супроводу.

Підписаний цього року Меморандум – друга вдала спроба Комітету медичної допомоги в Закарпатті ініціювати та модерувати зміни в освітньому просторі України у контексті підготовки фахівців, які надаватимуть якісні освітні, медичні, соціальні та реабілітаційні послуги населенню. Нагадаємо, що у вересні 2019 р. тристоронню угоду про партнерську співпрацю було укладено між БО «КМДЗ», УжНУ та Асоціацією «Парасолька» (Швейцарія).


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.