Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство

Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство

10/03/2023

Чернігівщину деокупували у квітні минулого року. Відтоді там кипить робота з відбудови та відновлення – у тому числі, силами тих, хто одразу повернувся додому або й не залишав рідні домівки. Люди роблять усе, що в їхніх можливостях, одночасно шукаючи підтримки у своїй роботі. Так у Комітету медичної допомоги в Закарпатті з’явився запит на екскаватор.


В умовах значного пошкодження житла чернігівців спочатку йшлося про потребу у розборі завалів, техніки не вистачало, тому переважала ручна робота. Але якими б сильними і витривалими не були українці, під силу було не все. Відтак спецтехніка стала вкрай необхідною. БО «КМДЗ» відгукнулася на запит ГО «Бо можемо» (Чернігів) і одразу почала пошук фінансування і відповідної машини. Матеріально проєкт підтримала перша франкомовна газета «Ouest-France», екскаватор теж знайшли у Франції, за що вдячні нашим друзям з Асоціації «SAFE».

Днями спецмашина приїхала до Ужгорода, тут фахівці все перевірили, провели своєрідне випробування. Виявилося, що попри невеличкі габарити екскаватор – це той ще «звір». Тепер свої здібності французький навантажувач демонструватиме на Чернігівщині, куди вирушає цього тижня. Там дуже багато роботи: з розчистки постраждалої території, відбудови зруйнованого житла, відновлення інфраструктури… Раніше Комітет медичної допомоги в Закарпатті вже спрямовував у північний регіон будівельні матеріали та інструменти, ліки та обладнання для лікарень, генератори, речі першої необхідності для цивільного населення. Згодом поглиблення співпраці та допомоги трансформувалося в екскаватор. Потребу закрили, вкотре переконавшись, що спільні ініціативи та взаємна відповідальність громадянського суспільства здатні на великі справи попри відстані, кордони й обставини.

Працюємо далі!

Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство Історія про екскаватор, або як працює громадянське суспільство

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.