Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії

Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії

26/07/2021

Протягом тижня на Закарпатті працювала партнерка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» дитяча фізіотерапевтка зі Швейцарії Клаудіа Лой. Разом із нею допомагав клієнтам фахівець з налаштування реабілітаційного обладнання Крістіан Годел.

Це не перший візит закордонних спеціалістів до України і не перша допомога від них громаді Закарпаття. Так, за підтримки БО «КМДЗ» двічі отримував гуманітарний вантаж Закарпатський обласний дитячий санаторій «Малятко» – у 2020 році для відкриття відділення фізичної реабілітації і додаткове обладнання цього року. Нині наші швейцарські партнери вводили в експлуатацію отримане устаткування, проводили інструктаж з його використання. Разом із цим, фахівці консультували клієнтів «Малятка» щодо специфіки експлуатації обладнання, його індивідуального підлаштування під потреби дитини.

У свою чергу, Клаудіа Лой показала батькам дітей з інвалідністю дієві прийоми фізіотерапії, поділилася з закарпатськими колегами апробованими за кордоном методиками роботи з клієнтами, продемонструвавши їх на практиці.

Другу половину тижня швейцарські партнери провели у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті: Крістіан Годел здійснив ревізію наявних візків і підлаштував декілька до індивідуальних потреб підопічних. Членкині БО «КМДЗ» Леся Левко та Наталія Кабацій допомогли посортувати візки, розібрати привезений матеріал та по-новому переоблаштувати кабінет фізіотерапії.

Клаудіа Лой акцентувала свій робочий час на співпрацю з фізіотерапевтом Анатолієм Махненком, який з липня 2021 р. працює у закладі. За підтримки Клаудії, яка вже втретє практикує у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті, український колега зміг удосконалити свої професійні навички, отримати рекомендації та відповіді на фахові запитання. Також для Анатолія Махненка було спільно розроблено план для роботи на місяць та рекомендації щодо використання візків та допоміжних засобів.

Такі важливі зустрічі стали можливими завдяки налагодженим контактам та співпраці Асоціації «Парасолька» (Швейцарія), діяльності Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», зокрема, й у рамках договору про співробітництво з санаторієм «Малятко». Враховуючи, що обмін досвідом – один із чинників прогресивного розвитку сфери надання послуг особам з інвалідністю, практику візитів на Закарпаття зарубіжних фахівців буде продовжено. Так, планується, що Клаудіа Лой та Крістіан Годел разом із ще двома техніками-реабілітологами приїдуть у Вільшани на початку вересня цього року.

Нагадаємо, що у червні за участі швейцарських партнерів на базі Ужгородського національного університету відбувалися фахові обговорення нових підходів до проведення ознайомчої та навчальної практик у студентів, які опановують напрямки спецосвіти, фізичної та ерготерапії.

Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії Цими днями на Закарпатті працювала фізіотерапевтка зі Швейцарії

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.