У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька»

У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька»

05/07/2021

Керівництво Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» відвідало Швейцарію, де відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька». За вже усталеною традицією зустрічі відбувалися у соціальних установах, які мають позитивний досвід фахової роботи і готові ним ділитися із зацікавленими інституціями.

Так, разом зі швейцарськими партнерами директорка БО «КМДЗ» Наталія Кабацій та координаторка проєктів Комітету Леся Левко відвідали соціальний заклад «Дієтісберг» біля м. Базель, де допомогу отримують стаціонарно 85 осіб та денно 15 осіб з розумовою відсталістю та психічними хворобами. На території у 100 гектарів, майже половину якої займає ліс, розташовано справжнє сільськогосподарське підприємство. Тут підопічні разом із персоналом тримають 55 корів, займаються м’ясопереробкою та виготовленням сирів, працюють деревообробний цех та цех по роботі з металом, утримуються величезні сад та город. Така форма взаємодії і підхід до організації життя і дозвілля клієнтів закладу мають надзвичайний позитивний ефект як в інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство, так і у власному сприйнятті ними причетності до спільного результату роботи.

У своїй місії Комітет медичної допомоги в Закарпатті завжди дотримується принципів гуманності і корисності з точки зору блага для підопічних – їхніх потреб, успіхів, мотивації тощо. А співпраця зі швейцарськими партнерами – це джерело постійного обміну досвідом, покращення і поглиблення його, зокрема, з урахуванням кращих світових практик.

Тривалий час, не зважаючи на відстані, зовнішні чинники, виклики пандемії і зачинених кордонів, співпраця зі швейцарськими друзями приносить користь як локально Закарпаттю, так і розвитку відповідального громадянського суспільства в Україні. Ось і цьогоріч після плідної поїздки до Швейцарії ми отримали фідбек наших партнерів у вигляді активної участі в обговоренні нових підходів до проведення практики студентів, що готуються надавати фахову допомогу особам з інвалідністю.

У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька» У Швейцарії відбулися загальні збори Асоціації «Парасолька»

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.