Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини

Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини

28/05/2021

Днями колектив трудових інструкторів Вільшанського дитячого будинку-інтернату разом із директором установи Богданом Кикиною відвідали соціально відповідальні підприємства міста Ужгород та Ужгородського району. Поїздка, організована спільно з Благодійною організацією «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», мала на меті ознайомитися із напрямками діяльності соціальних підприємств та організацією їхньої праці.

Так, спочатку візитери завітали до інклюзивної кондитерської-студії «Фіолєтово». Із цим закладом у БО «КМДЗ» давня дружба – ще з проєкту «Золоті серця Закарпаття», який починав роботу із розробки методики для соціалізації, професійного навчання людей із синдромом Дауна і аутизмом. Зараз же «Фіолєтово» – це неймовірно атмосферне і смачне місце у центрі Ужгорода, солодощі в якому, без перебільшень, приносять не лише гастрономічну насолоду, а ще й суспільну користь, адже під професійним наставництвом їх створюють молоді люди з ментальною інвалідністю. Гості з Вільшан познайомилися із керівницею проєкту Оленою Логвіненко, обговорили можливості, які для осіб з інвалідністю дає формат соціального підприємства.

Потім відбулася ознайомча екскурсія на фермерському господарстві «Mercy Farm» у с. Невицьке – унікальному соціальному підприємстві, створеному благодійним Фондом «Дім Милосердя» спільно з норвезькими донорами та гуманітарною організацією «KPK-Ukraina». Господарство вирощує овочі та фрукти, розсаду квітів, має свою пекарню, крамницю з продукцією власного виробництва, на території облаштовано затишну кав’ярню та дитячий майданчик. Особливість «Mercy Farm» у розподілі прибутків – усі вони йдуть на соціальні цілі та благодійність. Щодня більше тисячі порцій безкоштовних гарячих обідів отримують від підприємства малозабезпечені сім’ї та люди, які опинилися у складних життєвих обставинах. Як розповів гостям керівник «Mercy Farm» Степан Когутка, у господарстві працевлаштовано близько 60 людей, зокрема, й особи з інвалідністю та ті, ким опікується соціальне підприємство. Місія ж організації полягає не у виробництві, а у спрямуванні його ресурсів на допомогу людям – гуманітарну, моральну, продовольчу.

Очевидно, що Вільшанський дитячий будинок-інтернат разом зі своїми партнерами сповідують ту ж філософію – підтримки, допомоги, розуміння і створення кращих умов для самореалізації осіб з інвалідністю. Тому зустріч із представниками соціальних підприємств стане у нагоді для втілення нових практик і форм зайнятості для вихованців закладу, створення у них відчуття причетності до корисних справ і потрібності у суспільстві.

Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини Колеги з Вільшанського дитячого будинку-інтернату відвідали соціально відповідальні підприємства Ужгородщини

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.