Питання дотримання прав людини обговорили фахівчині громадського та правоохоронного секторів

Питання дотримання прав людини обговорили фахівчині громадського та правоохоронного секторів

07/05/2021

Питання спільного бачення та подальших заходів у сфері дотримання прав людини, ґендерної рівності та протидії домашньому насильству обговорили під час робочої зустрічі юристка Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Євгенія Мелеш, директорка Центру ґендерної освіти при Ужгородському національному університеті Мар’яна Колодій та старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України у Закарпатській області Тетяна Щерба.

Учасниці торкнулися питань необхідності відкриття в області закладів, де потерпілі від домашнього та ґендерно зумовленого насильства могли б отримати необхідну екстрену та правову допомогу, соціальні послуги. Також було досягнуто домовленості щодо аналізу статистики правоохоронних органів по випадках домашнього насильства, особливо у тих громадах, де цих випадків реєструється найбільше. Буде проведено ряд зустрічей і тренінгів з питань правового захисту потерпілих, законодавчого регулювання створення спеціалізованих закладів для потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Це не перша зустріч фахівчинь і не перший конструктивний діалог. У ході обговорень було досягнуто домовленості про продовження співпраці та організацію серії нових спільних правопросвітницьких заходів, які сприятимуть посиленню ролі жінок та забезпеченню ґендерної рівності у правоохоронних органах.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.