Відбулося засідання оргкомітету міжнародної конференції з питань організації послуг для осіб з інвалідністю

Відбулося засідання оргкомітету міжнародної конференції з питань організації послуг для осіб з інвалідністю

07/08/2020

7 серпня на базі Комітету медичної допомоги в Закарпатті відбулося розширене засідання організаційного комітету науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання розвитку системи надання освітніх, соціальних, медичних, абілітаційних/реабілітаційних послуг особам з інвалідністю».

До обговорення ключових питань долучилися члени БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», декан факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету Іван Миронюк, директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації Михайло Петрішка, заступниця директора КРУ «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», завідуюча відділенням раннього втручання Ірина Рошкович, представниця платформи «Батьки за раннє втручання», членкиня батьківської ГО «Надія» Жанна Ціник, а також зарубіжні співорганізатори – психіатр, член «Parnassia Group», професор Лейденського університету Ерік Хункамп, голова кризового відділення «Parnassia Group» (м. Гаага), медична сестра Петра Мунен, директор Фундації «СОФТ Туліп» Ерік Блюмкольк.

Наразі визначено ключові маркери майбутнього заходу:

  • конференція відбудеться 23-25 вересня 2020 року;
  • враховуючи ситуацію у світі, погоджено очно-дистанційну форму участі у тематичних обговореннях;
  • сформовано попередній список спікерів та модераторів. Цього року до конференції долучаться науковці та практикуючі фахівці з усіх регіонів України та з-за кордону (Швейцарії, Нідерландів, Словаччини, Литви тощо), галузеві уповноважені центральних органів влади (Мінсоцполітики, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти та науки України та ін.), представники громадських організацій.

Цьогорічна конференція вирізняється з-поміж аналогічних науково-практичних івентів тим, що поряд із обміном досвідом учасники спільно напрацюють консолідоване бачення подальшої державної стратегії деінституціалізації, захисту прав осіб з інвалідністю та толерантного суспільства. Формат конференції передбачає вивчення ключових і проблемних питань галузі під час круглих столів та панельних дискусій.

Напрямки, що пропонуються для обговорення під час конференції, стосуються:

  • професійного управління в забезпеченні ефективної діяльності системи надання якісних послуг особам з інвалідністю;
  • комунікації у формуванні толерантного та інклюзивного суспільства;
  • формування кадрового потенціалу надавачів послуг та керівників відповідних підрозділів;
  • деінституалізації – структури та функцій системи надання ефективних освітніх, медичних, соціальних та реабілітаційних послуг для осіб з інвалідністю регіонального рівня;
  • основних напрямків удосконалення практичних навиків майбутніх фахівців.

Програмою також передбачено проведення практичних майстер-класів.

Науково-практична конференція дасть старт року деінституалізації в Україні – ключового процесу в реформі державних інтернатів, а також актуалізує питання впровадження послуги раннього втручання. Нагадаємо, що Закарпаття – одна з семи областей, де активно почала розвиватися ця послуга.

Отож стежте за анонсами та долучайтеся до обговорень поточних заходів та проєктів!


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.