Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я

Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я

20/12/2019

Днями делегація БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» і факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету на запрошення литовської сторони відвідала Литовський університет наук про здоров’я (м. Каунас).

У рамках міжнародного співробітництва й реалізації на Закарпатті проектів зі створення нових освітніх умов для підготовки фахівців, які надаватимуть якісні освітні, медичні, соціальні та реабілітаційні послуги особам з інвалідністю, досвід литовських колег є доволі актуальним.

«Враховуючи, що в області на базі факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ заплановано створення навчально-виробничого наукового центру здобуття практичних навичок, нам важливо було дізнатися, як такі заклади функціонують за кордоном. Зокрема, ми побачили, як там облаштовано навчальний простір й реалізовано концептуальне планування – симуляційні центри, реабілітаційні відділення тощо. Не менш корисним було обговорення із литовськими фахівцями аспектів організації проблемно-орієнтованого навчання. У ході візиту було досягнуто спільних домовленостей про розширення і поглиблення співпраці між факультетом здоров’я та фізичного виховання УжНУ та профільним литовським вишем», - розповіла директорка БО «КМДЗ» Наталія Кабацій.

Поглиблюючи і розширюючи навчальну сферу, важливим для закарпатської делегації було вивчення закордонного досвіду із підготовки фахівців за напрямками ерготерапії, фізіотерапії та сестринства. Вже зараз на базі Ужгородського національного університету ведеться підготовка ерго- та фізіотерапевтів, у перспективі – формування адаптованих навчальних програм із сестринства.

Серед іншого відбувся спільний огляд Клінічного реабілітаційного центру та студентської бібліотеки університету. Зазначимо, що планування структурних підрозділів, формування практичних навичок майбутніх фахівців і розширення їхніх компетенцій – це першочергові кроки у підготовці професійних кадрів для забезпечення надання якісних соціально-терапевтичних послуг, спрямованих на соціалізацію та підвищення якості життя людей з інвалідністю.

Важливо додати, що діяльність Литовського університету наук про здоров’я – це вдалий приклад підготовки висококваліфікованих фахівців із відповідними компетенціями, відпрацьованими у рамках навчальних програм.

Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я Спільна делегація БО «КМДЗ» та УжНУ відвідала із робочим візитом Литовський університет наук про здоров’я

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.