В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера

В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера

04/11/2019

У понеділок, 4 листопада, в Ужгороді на базі факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету почався навчальний курс від швейцарського педагога, тренера та консультанта з екзистенційного аналізу Антона Ваґнера.

Фахівець зі Швейцарії спеціалізується на корекційній педагогіці й очолює корекційно-педагогічну школу у місті Біль.

Першими слухачами Антона Ваґнера стали близько 30 профільних студентів закарпатського вишу. Група вивчала та досліджувала питання корекційної та соціальної педагогіки, кризових явищ у колективі та методики їхнього подолання. Протягом навчального курсу, що триватиме включно до 7 листопада, студентам розкажуть про способи роботи у мультидисциплінарній команді, комунікацію фахівців, які працюють із людьми з інвалідністю.

Важливі аспекти у роботі майбутніх фізіотерапевтів та ерготерапевтів розкривалися з урахуванням професійного досвіду лектора та передових наукових досліджень. Наголошувалося, що половина успіху роботи у групі – це створення умов комфорту та довіри всередині колективу. Саме із такими стартовими позиціями швейцарський тренер розпочав заняття з закарпатськими слухачами.

Нагадаємо, що навчальні проекти за участі швейцарських практикуючих тренерів стали можливими на Закарпатті завдяки укладеній тристоронній угоді щодо створення нових освітніх умов для майбутніх фахівців, які працюють з людьми з інвалідністю. У вересні поточного року важливий документ підписали ректор УжНУ Володимир Смоланкa, президент Асоціації «Парасолька» (Швейцарія) Андреас Шмід та директорка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій.

Наразі в Ужгороді тривають лекційні курси корекційного педагога Антона Ваґнера та фахівчинь з раннього втручання Бріґітти Бертольд і Сільвіїї Ціммерманн.

В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера В Ужгороді стартував навчальний курс від директора швейцарської корекційно-педагогічної школи Антона Ваґнера

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.