У Мукачеві відбувся тренінг з питань деінституалізації для співробітників дитячих будинків-інтернатів

У Мукачеві відбувся тренінг з питань деінституалізації для співробітників дитячих будинків-інтернатів

20/09/2019

Днями у м. Мукачево на базі Мукачівського дитячого будинку відбувся тренінг з питань деінституалізації та впровадження нових соціальних послуг.

Участь у навчальному семінарі взяли керівництво, педагоги, психологи, медичні працівники Мукачівського і Виноградівського дитбудинків. Тренерами виступили директорка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій та заступниця директора КРУ «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» Мирослава Скубенич.

Основні питання, яких торкнулися фахівці, стосувалися положень Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, яку 9 серпня 2017 року ухвалив Уряд, та Закону України «Про соціальні послуги» від 17 січня 2019 року. Цей Закон визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Нововведення, унормовані законодавством, стануть предметом обговорення на подальших зустрічах. Наразі першочерговими завданнями для регіонів є затвердження відповідних планів реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, а також організація навчання для регіональних фахівців у напрямку впровадження вищезгаданої Стратегії.

У Мукачеві відбувся тренінг з питань деінституалізації для співробітників дитячих будинків-інтернатів У Мукачеві відбувся тренінг з питань деінституалізації для співробітників дитячих будинків-інтернатів

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.