Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін

Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін

03/04/2019

Досвід необмежений … команда Комітету продовжує відвідувати різні соціальні заклади заради удосконалення цієї системи в Україні.
Першим таким закладом стала спеціально-педагогічна школа у місті Біль (Швейцарія (http://www.hptepc.ch/schule/) під керівництвом директора Антона Ваґнера. У школі вчаться діти із різними формами порушень розвитку та ті, які потребують додаткового супроводу в навчанні. Школа є двомовною: всі документи закладу ведуться як французькою, так і німецькою мовами. В школі крім навчання велику увагу приділяють ручній праці. Тут працюють різні майстерні, а саме:


Текстильна майстерня
Робота на ткацькому верстаті розвиває моторику, а також покращує координацію рухів. Різні якості та властивості матеріалів, будь то кольори або форми, заохочують учнів до сприйняття та розпізнавання аналогій чи то візуальних, чи то тактильних відмінностей. Робота часто повторюється і є тривалою: вимагається терпіння та наполегливості.
 

Дерев'яна майстерня
Тут учні працюють з різними породами деревини, використовують для цього різні інструменти. Вони мають можливість виконувати багато експериментів, розвивати свою фантазію і практикувати майстерність.
 

Кераміка
Робота у гончарній майстерні сприяє розвитку почуття дотику. Завдяки моделюванню та використанню різних технічних прийомів, дитина має доступ до тривимірних форм, реалізуючи свою фантазію і творчість.
Під час навчання, окрім майстерень, діти можуть також відвідувати такі терапії, як евритмія, логопедія, фізіотерапія, трудотерапія, музикотерапія.

Для кожної дитини кількість та тип терапії визначається у співпраці з викладачами, терапевтами, лікарями та батьками.Основна мета кожної терапії - допомогти дитині набути якомога більшої автономії в емоційній, соціальній та практичній сферах.

 

Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін Спеціалізована школа у м. Біль: неймовірне враження та прагнення до змін

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.