Осмислення стійкості. Підтримуємо обговорення важливих тем військового часу

Осмислення стійкості. Підтримуємо обговорення важливих тем військового часу

23/05/2024

23 травня в Ужгороді у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської відбулася панельна дискусія «Осмислення. Цінності та історії стійкості», участь в якій, зокрема, взяла директорка Благодійної організації «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій.

Модераторка першої панелі «Осмислення стійкості» Ірина Сов’як підняла питання складових стійкості, які відчутно впливають на нашу продуктивність в екстремальних умовах.

«Як не дивно, але, враховуючи вроджений трудоголізм, джерело моєї стійкості – це робота. А важливою складовою самої роботи є наша команда – це злагоджений колектив однодумців, ефективність якого перевірена 25 роками спільнодії. Все це разом дає можливість поповнювати силу й енергію з результатів нашої діяльності – ми їх бачимо, відчуваємо, знаємо, як це впливає на цільові групи. Так, війна їх значно розширила. І нехай роботи додалося, але й результативність зросла. Значить, усе не даремно, і ми стійко рухаємося далі», – зазначила Наталія Кабацій.

Також учасники, а серед них медійники, представники державних відомств, митці, ветерани, волонтери, говорили про те, що дозволяє відчувати ту саму стійкість, живити це відчуття, підтримувати інших. Джерелом життєвих сил для більшості є їхні родини, друзі, походи в гори, спілкування з однодумцями, спорт, а ще прийняття ситуації і своєї ролі в ній.

«Ми живемо в реальності війни вже 10 років, адже початком усьому був не 2022-й, а 2014 рік. Перемога залежить лише від нас – ми або воюємо, або готуємося до окупації. І наше прийняття полягає у тому, що ми воюємо, кожен на своєму місці. Ми не ставимо зайвих питань, а робимо все від нас залежне. Бо якщо шукати винних і безвідповідальних відповідальних, то втрачений час може нам усім дуже дорого коштувати», – підсумувала у своєму коментарі директорка КМДЗ.

Захід відбувся як частина «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», який проводять щороку майже у всьому світі протягом травня.



© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.