Підтримка обласної дитячої лікарні Чернігівщини

Підтримка обласної дитячої лікарні Чернігівщини

30/04/2024

Продовжується проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Цього разу вдалося закрити запит Чернігівської обласної дитячої лікарні, якій передано велику партію медикаментів та підігрівачі інфузійних розчинів.

До Чернігівської обласної дитячої лікарні передано гуманітарний вантаж із  Німеччини – ЧЕline |

Медзаклад єдиний у Чернігівській області, який надає спеціалізовану медичну допомогу дітям. Потужність лікарні – 345 ліжок, з них 150 – хірургічного профілю. В лікарні працюють 98 лікарів, а медична допомога надається за 32 лікарськими спеціальностями. Щоденно в закладі перебуває до 300 дітей з різними захворюваннями. Також там розгорнуто одну екстрену операційну, три планові операційні та малу операційну травматологічного пункту.

В умовах обмеженого фінансування та збільшеного навантаження на персонал додаткова підтримка лікарні є вкрай важливою, адже головною цільовою групою медичного закладу є маленькі пацієнти.

Наразі допомогу у вигляді медикаментів, медичного обладнання та витратних матеріалів у рамках проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» вже отримали 20 закладів охорони здоров’я в різних областях України.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.