Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни

Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни

09/03/2023

Більше десятка медичних закладів Запорізької області отримали допомогу від Комітету медичної допомоги в Закарпатті у рамках партнерського проєкту з Асоціацією SAFE за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Франції.

Йдеться про лікарні Запоріжжя, Оріхова, Широкого, Комишувахи, Степногірська, місцеві центри первинної медико-санітарної допомоги, центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, амбулаторії, які в умовах війни обслуговують кілька сотень тисяч клієнтів. На їхні потреби було закуплено і оперативно передано великі партії медикаментів, витратних матеріалів, обладнання, зокрема операційні світильники, відеобронхоскоп, ультразвукову діагностичну систему, УФ-камеру для зберігання стерильного інструменту та ін.

Підтримані у рамках проєкту «Невідкладна допомога Запорізькій області» медичні заклади перебувають на територіях безпосередньої близькості до бойових дій і продовжують в екстремальних умовах надавати послуги постраждалому цивільному населенню. Часто саме лікарня чи амбулаторія залишається чи не єдиним місцем, де мешканці прифронтових населених пунктів можуть отримати доступ до ліків, санітарії та інших базових потреб. Відтак підтримка лікарів та їхніх пацієнтів, яку надало Міністерство закордонних справ Франції, є надзвичайно важливою для українців, які живуть в умовах щоденної загрози ворожих атак.

Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни Допомога з Франції запорізьким медзакладам в екстремальних умовах війни

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.