На Закарпатті з ознайомчим візитом перебувала делегація Асоціації «Мережа «Швейцарія – Закарпаття / Україна»

На Закарпатті з ознайомчим візитом перебувала делегація Асоціації «Мережа «Швейцарія – Закарпаття / Україна»

26/02/2024

Протягом кількох днів на Закарпатті з ознайомчим візитом перебувала делегація Асоціації «Мережа «Швейцарія – Закарпаття / Україна» (NeSTU). Заклади та об’єкти, якими опікується Комітет медичної допомоги в Закарпатті, відвідали президентка Асоціації NeSTU Урсула Штамм та член президії Асоціації NeSTU Міхаель Роффлер.

Гості зі Швейцарії поспілкувалися з учасниками Комітету, співробітниками шелтеру «ПрихистОК» в Ужгороді, волонтерами складу. Спільно з візитерами обговорили поточну ситуацію в країні, перспективи подальшої співпраці, відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат, ознайомилися із роботою нових майстерень та триваючим ремонтом у нових приміщеннях інтернату.

Разом із координаторкою проєктів КМДЗ Лесею Левко швейцарські фахівці завітали до об’єктів у Тячеві – Соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька» та шелтеру, де нині мешкають півсотні внутрішньо переміщених осіб.

Комітет медичної допомоги в Закарпатті має давні плідні зв’язки з Асоціацією NeSTU. Практично з дня заснування мережі в Україні реалізовано низку соціально важливих проєктів. А з початку повномасштабного російського вторгнення партнери зі Швейцарії фінансово підтримали придбання приміщення для тячівського шелтеру, долучаються до забезпечення логістики гуманітарної допомоги, беруть участь в організації тематичних таборів та заходів для вразливих груп населення, зокрема спільно з місцевими громадськими організаціями «Щасливі діти» та «Творчі волонтери».

Співпраця триває, постійно розширюючи напрямки програм та ініціатив.



© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.