Вовчанська лікарня отримала медвантаж від Комітету медичної допомоги в Закарпатті

Вовчанська лікарня отримала медвантаж від Комітету медичної допомоги в Закарпатті

06/02/2024

Мабуть, кожен читав у новинах про прикордонне містечко Вовчанськ на Харківщині, що за 5 км від кордону з росією. Населений пункт пережив російську окупацію на початку повномасштабного вторгнення, а після деокупації чи не щоденно потерпає від ворожих обстрілів. І в цих умовах там продовжують жити люди, а місцеві лікарі надають допомогу цивільним та військовим.

У рамках реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки»* Комітет медичної допомоги в Закарпатті передав Вовчанській центральній районній лікарні великий вантаж з медикаментами та витратними матеріалами. Відповідний перелік було отримано безпосередньо від лікарні, тому вміст гумвантажу точно відповідає поточній потребі вовчанських медиків.

Вовчанська центральна районна лікарня обслуговує до 45 тисяч населення – мешканців Вовчанської міської та Старосалтівської селищної громад. Штат лікарні з початку повномасштабної війни скоротився з 340 до 152 співробітників, з яких кількість лікарів зменшилася з 82 до 23 осіб. У 2021 році у медзакладі пролікували стаціонарно майже 4000 осіб, а амбулаторно-поліклінічна допомога була надана понад 114 тисячам пацієнтів. Однак, у зв'язку з масовою евакуацією людей за межі зони бойових дій та постійними авіаційними та артилерійськими обстрілами, у 2022-2023 роках обсяги медичної допомоги в районі стали значно меншими. Та попри труднощі колектив лікарні продовжує сумлінно виконувати свій професійний та громадський обов'язок.


* Нагадаємо, що проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.