В Ужгороді обладнано ще один кабінет жіночого здоров’я

В Ужгороді обладнано ще один кабінет жіночого здоров’я

01/02/2024

Комітет медичної допомоги в Закарпатті у рамках реалізації проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» передав допомогу для облаштування кабінету жіночого здоров’я у жіночій консультації № 2 Ужгородського міського пологового будинку.

Медзаклад отримав сучасне оглядове крісло, призначене, у тому числі, для осіб з певними порушеннями фізичних функцій, та хірургічний діатермокоагулятор. За словами лікарів, потреба у такому кріслі є великою, а знайти відповідне оснащення оглядового кабінету складно. Тепер можливість отримувати якісні, а головне зручні медичні послуги, отримали жінки з інвалідністю, які є клієнтками ужгородської жіночої консультації № 2.

«Наш медзаклад щорічно приймає близько 2000 пацієнток, з яких третина має потребу у діагностиці та лікуванні патологій шийки матки», – розповіла лікарка акушер-гінеколог Анжела Пекар.

Як зазначають лікарі медзакладу, сьогодні радіохвильова хірургія є найсучаснішим методом лікування з мінімальним рівнем травматичності. Метод використовується для лікування різних патологій шийки матки. За допомогою цього виду впливу, фахівці здійснюють біопсію тканин, а також видаляють різні новоутворення включно з папіломами та кондиломами жіночих статевих органів. Процедура радіохвильової коагуляції дозволяє ефективно видаляти патологічні зміни шийки матки, які не піддаються медикаментозному лікуванню, зберігаючи при цьому структуру шийки. Це особливо підходить жінкам , які не народжували, і тим пацієнткам, які планують повторні вагітності.

Раніше для якісної діагностики та лікування своїх клієнток гістероскоп з якісною оптикою, ендоскопічну камеру, фетальний монітор, кальпоскопічну систему та гінекологічне крісло отримала від КМДЗ ужгородська жіноча консультація № 1.

Нагадаємо, що проєкт «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки» Комітет медичної допомоги в Закарпатті реалізує за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.