Психосоціальна підтримка під час війни – важлива частина роботи нашої команди

Психосоціальна підтримка під час війни – важлива частина роботи нашої команди

25/01/2024

Днями команда Комітету медичної допомоги в Закарпатті провела семінар з психосоціальної підтримки для співробітниць Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату. З колективом закладу працювали психологиня Тетяна Гойдаш та координаторка проєктів Комітету Леся Левко.

Через спілкування присутні описували вплив поточної ситуації в країні на власний психоемоційний стан, ділилися способами виходу зі стресу, слухали фахові рекомендації щодо технік і прийомів щодо зняття напруги, тривоги, страхів, відновлення комунікації, адаптації до реалій воєнного стану тощо. З’ясувалося, що первинно саме різні форми комунікаційної взаємодії допомагають встановити факт емоційного виснаження, прийняти його для подальшої діагностики і пошуку шляхів вирішення проблеми.

   

Це не перша така зустріч-тренінг. До того про психічне здоров’я, пошук рівноваги, розвиток колективної співпраці та збереження власного ресурсу під час групової взаємодії говорили під час візиту до Вільшанського дитячого будинку-інтернату. Всі ці заходи команда КМДЗ реалізує у рамках проєкту «Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки», який впроваджується за підтримки «terre des hommes Deutschland e.V.» та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Також нагадаємо, що у листопаді 2023 року Комітет медичної допомоги в Закарпатті організував ознайомчий візит директорки Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату Оксани Ігнатижак до Швейцарії, де разом зі швейцарськими колегами говорили про їхній досвід запровадження різних напрямків роботи місцевих соціальних закладів.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.