Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області

Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області

16/05/2018

Громадська організація «Товариство захисту осіб з інвалідністю «Надія» в партнерстві з БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» та Відділенням раннього втручання (РВ) Обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей івалідів м. Ужгород впроваджували грантовий проект «Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській обл.», реалізація якого проходить за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) в межах та як невід’ємна частина спільного Проекту HealthProm (Великобританія), ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю (НАІУ) і БФ «Інститут раннього втручання» (БФ ІРВ) «Збільшення здібностей громадських організацій, керованих батьками, підтримувати забезпечення реформ, спрямованих на права і потреби дітей з інвалідністю раннього віку в Україні».

Метою програми в області була розбудова регіональної «Закарпатської платформи за раннє втручання в Україні», підтримка батьківських недержавних організацій в Закарпатській області, для того, щоб вони грали ключову роль в популяризації та запровадженні послуг для розвитку дітей  з інвалідністю та особливими потребами раннього віку.

В рамках проекту було проведено :

- 21 березня та 3 квітня (дати приурочені Дню людей з СД та Аутизмом) відбулись лекції з раннього втручання для студентів Ужгородського національного університету (медичний факультет, факультет фізичної реабілітації та суспільних наук) на тему «Раннє втручання збільшує шанси дітей в реалізації свого потенціалу». Озвучування поширення голосів батьків з хорошим розумінням РВ, для переконання майбутніх професіоналів, які ще не знайомі з раннім втручанням, в його цінності, важливості і необхідності. Місце проведення - приміщення УжНУ м. Ужгород. Цільова аудиторія- студенти 4-5 курсів.

- 19 квітня 2018 р., в м. Ужгород, вул. 8-го Березня 46, у відділення РВ обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей івалідів пройшов семінар на тему « Ресурси для батьків дітей осіб з інвалідністю та / або особливостями розвитку раннього віку». Під час проведення семінару учасники змогли ознайомитись з філософією раннього втручання (РВ), практикою надання послуг РВ в Україні, існуючим досвідом його просування в Україні, формуванням та цілями Закарпатської платформи Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання». На семінар були запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучени до роботи з дітьми раннього віку з ціллю популяризації послуги РВ.

- 27 квітня 2018 р., в м. Виноградів, площа Миру, 5, у приміщенні РДА (великий зал для нарад) пройшов семінар на тему « Ресурси для батьків дітей осіб з інвалідністю та / або особливостями розвитку раннього віку». Під час проведення семінару учасники змогли ознайомитись з філософією раннього втручання (РВ), практикою надання послуг РВ в Україні, існуючим досвідом його просування в Україні, формуванням та цілями Закарпатської платформи Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання».

На семінар були запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучени до роботи з дітьми раннього віку з ціллю популяризації послуги РВ з Виноградівського, Берегівського, Іршавського р-нів, Іршавської ОТГ.

- 3 травня 2018 р., в м. Мукачево, вул. Івана Франка 41, у приміщенні обласної дитячої лікарні пройшов семінар на тему « Ресурси для батьків дітей осіб з інвалідністю та / або особливостями розвитку раннього віку». Під час проведення семінару учасники змогли ознайомитись з філософією раннього втручання (РВ), практикою надання послуг РВ в Україні, існуючим досвідом його просування в Україні, формуванням та цілями Закарпатської платформи Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання». На семінар були запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучени до роботи з дітьми раннього віку з ціллю популяризації послуги РВ м. Мукачево та Мукачевського р-ну.

- 10 травня м. Свалява, приміщення РДА запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучени до роботи з дітьми раннього віку (Міжгірський та Свалявський р-ни, Свалявське ОТГ)

- 16 травня м. Тячів запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучені до роботи з дітьми раннього віку (Рахівський, Тячівський, Хустський р-ни, Тячівська та Вільховецька ОТГ)

- 12 червня м. В. Березний, приміщення РДА запрошені батьки, що виховують дітей з інвалідністю/ або особливостями розвитку та спеціалісти залучени до роботи з дітьми раннього віку (В. Березнянський, Перечинський р-ни та Перечинський ОТГ)

- Проведенно навчальної поїздки у БФ «Институт раннего вмешательства».

- Освітній семінар для батьків та спеціалістів з залученням вузьких спеціалістів (фіз. терапевт, логопед (кормління, домовленнєвий розвиток)

Під час проведення лекцій учасники змогли ознайомитися із філософією раннього втручання (РВ), практикою надання послуг РВ в Україні, існуючим досвідом його просування в Україні. 

Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області Діалог батьків та фахівців задля ефективного просування РВ в Закарпатській області

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.