Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці

Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці

25/05/2018

З 19-26 травня у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті проведено майстер-класи за участі швейцарських та українських експертів – по догляду за важкими лежачими підопічними (фізіотерапія, ерготерапія, щоденний супровід) та організації педагогічного супроводу, в тому числі занять з логопедії для маленьких підопічних інтернату.

 

Команда із Швейцарії

1.           Брігітте Бертольд - фізіотерапевт (бобат терапевт)

2.           Сузанна Кодоні - фахівець із логопедії для людей із комплексними вадами

3.           Клаудіа Лой - фізіотерапевт

4.           Генні Граф - спеціальний педагог 

5.           Аннетте Шіс - ерготерапевт

6.           Штафан Вісмюлер - механік по допоміжних засобах для людей з інвалідністю

7.           Сільвія Ціммерманн - фахівець з раннього втручання

Одним з найбільших викликів в умовах роботи в інтернаті є велика нестача персоналу. Коли одна санітарка має накормити 15-20 дітей з важкими фізичними обмеженнями – то виникає питання, як правильно підлаштувати та полегшити її роботу. Сільвія Ціммерманн та Аннетте Шіс, працювали безпосередньо в палатах разом з молодшим персоналом над оптимізацією їх щоденної роботи в догляді. Під час роботи в палаті було вирішено спробувати ввести в педагогічний процес регулярного відвідування занять в школі двох підопічних. В результаті один з підопічних Іштван, після другої спроби, почав регулярно відвідувати школу.

Отже, сумісно з дирекцією було вирішено питання щодо процесу адаптації дітей до школи - в допомогу педагогу буде залучено психолога, який супроводжуватиме дитину під час цього процесу. Фахівцем з логопедії було розроблено заняття для дітей, яке застосовуватимуть педагоги (в зв’язку з відсутністю логопеда в інтернаті). Одним з важливих досягнень цієї активної неділі було індивідуальне пристосування візочків під підопічних, оскільки правильна позиція дитини у візку – запорука її правильного світосприйняття та здоров’я.

 

Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці Вільшанський дитячий будинок-інтернат: фізіотерапія та спеціальна педагогіка на практиці

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.