У Вільшанах почалося будівництво інклюзивного кафе-магазину

У Вільшанах почалося будівництво інклюзивного кафе-магазину

15/07/2023

Ні в якому разі не зазіхаємо на чуже авторство, але і у Комітету медичної допомоги в Закарпатті цей день настав. Днями ми почали будівництво важливого соціального об’єкта – інклюзивного кафе-магазину «Косиця» на території Вільшанського дитячого будинку-інтернату.

Ми вже розповідали вам про наш задум – ідею створення соціального підприємства, де можна буде організувати реалізацію продукції, яка виготовляється у трудових майстернях закладу. Тим самим ми плануємо покращити якість життя молодих людей з інвалідністю, які під супроводом фахівців зможуть здобувати освітні та соціальні навички, інтегруватися у життя громади, розвиватися професійно і соціалізуватися не лише в межах свого оточення та педагогів. Ми давно розробили концепцію закладу, склали первинний бізнес-план, створили сайт інтернет-магазину, мали кілька архітектурних рішень щодо майбутньої будівлі, але війна поставила на паузу всі ці починання, з’явилися нові пріоритети, адже Вільшанський дитячий будинок-інтернат приймав евакуйованих підопічних з інших соцзакладів.

Так виглядає проєкт інклюзивного кафе-магазину "Косиця"

Переналаштувавши роботу Комітету в умовах військового часу, ми повернулися до нашої «Косиці». На місці майбутнього кафе-магазину вже не просто фундамент, а міцні стіни, до яких замовлено вікна і двері, а всередині починаються оздоблювальні роботи.

Невдовзі вже будуть вікна і двері

З осені стартує навчання для вихованців, які будуть залучені до роботи соціального підприємства – їх ознайомлять з концепцією кафе, а для здобуття практичних навичок облаштують імпровізований магазин на базі однієї з майстерень. Віримо, що до кінця року встигнемо повністю реалізувати проєкт – запрацює кафе-магазин, почне роботу з клієнтами інтернет-майданчик, замість паркану будуть відчинені двері світлого приміщення з гостинним персоналом – нашими старанними і такими відкритими до людей підопічними. Загалом, як і більшість напрямків діяльності Комітету медичної допомоги в Закарпатті, ідея щодо інклюзивного кафе-магазину про те, щоб парканів, обмежень і перепон для осіб з інвалідністю було менше.

Тож працюємо далі і наближаємося до мети!

У Вільшанах почалося будівництво інклюзивного кафе-магазину У Вільшанах почалося будівництво інклюзивного кафе-магазину

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.