«Свободу Максиму Буткевичу й усім незаконно утримуваним російською владою!» – акція у центрі Берна (Швейцарія)

«Свободу Максиму Буткевичу й усім незаконно утримуваним російською владою!» – акція у центрі Берна (Швейцарія)

04/04/2023

31 березня Комітет медичної допомоги в Закарпатті долучився до мирної акції на підтримку незаконно ув'язнених осіб та полонених захисників і захисниць України, яка відбулася під стінами головної резиденції Швейцарської Конфедерації у м. Берн.

Акція для Комітету мала особливе значення, адже серед бранців путінського режиму є друг нашої організації – правозахисник і військовий Максим Буткевич. До участі в його звільненні учасники мітингу закликали долучитися очільника Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії. Відповідний лист було передано до урядової інституції.

На думку представників Асоціації NeSTU та Європейського громадського форуму, нейтралітет Швейцарії не має впливати на активність країни у питаннях захисту прав людини, зокрема й незаконно позбавлених волі захисників України. І тут йдеться не лише про полонених військових, але й про цивільне населення, правозахисників, медиків, волонтерів, журналістів тощо.

Щодо Максима Буткевича, то більшість учасників акції знають його особисто – спочатку як одного з впливових активістів під час Революції Гідності та правозахисника, потім як захисника суверенітету та територіальної цілісності України на фронті, тепер, на жаль, як військовополоненого. Доля таких людей важлива не як одиничний випадок, а як виклик усьому цивілізованому світові, правозахисту, цінності людського життя і свободі особистості. Віримо, що спільні зусилля світової спільноти, урядовців та парламентарів, міжнародних інституцій сприятимуть звільненню Максима Буткевича і всіх незаконно ув’язнених російськими військовими злочинцями.

Пам’ятаймо, світ тримається на вільних!

«Свободу Максиму Буткевичу й усім незаконно утримуваним російською владою!» – акція у центрі Берна (Швейцарія) «Свободу Максиму Буткевичу й усім незаконно утримуваним російською владою!» – акція у центрі Берна (Швейцарія)

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.