Майстер-класи у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

Майстер-класи у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті

11/08/2016

Щороку Комітет медичної допомоги в Закарпатті спільно з фахівцями асоціації «Парасолька» проводить майстер-класи для персоналу Центру «Парасолька» в м. Тячів. Фахівці приділяють увагу і Вільшанському дитячому будинку-інтернату. У 2015 році майстер-клас для педагогічного персоналу цього закладу провела Генні Ґраф за підтримки координатора проектів БО КМДЗ Катерини Балеги.

- Цього року ми вирішили звернути увагу не тільки на шкільні заняття дітей, а й на роботу з ними під час перебування в групах, – розповідає Катерина Балега. – Адже саме там вихованці Вільшанського дитячого будинку-інтернату проводять більшість часу.

Співробітники Комітету медичної допомоги в Закарпатті Надія Данч та Катерина Балега спільно з колегою Шанталь Моор (Швейцарія) провели першу підготовчу роботу з персоналом.

У березні 2016 року протягом 3 днів розглядалися важливі питання виховання дітей в інтернаті:

  • можливості індивідуального підходу до роботи з підопічними;
  • способи навчання навичкам самообслуговування;
  • види занять, ігор та відпочинку в кімнатах денного перебування.

Фахівці визначили, що найбільшою проблемою у подібних закладах лишається мала кількість персоналу. Для догляду за двадцятьма подекуди майже дорослими молодими людьми штатний розпис передбачає тільки 1 працівника!

У червні-липні поточного року БО КМДЗ запланував провести тижневий майстер-клас для персоналу і разом з його учасниками розробити концепцію денної зайнятості для дорослої молоді інтернату.


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.