Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України

Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України

10/06/2022

Чотири доби – стільки минуло часу з моменту, коли перша з 11 карет швидкої медичної допомоги перетнули український кордон і коли остання доїхала до свого пункту призначення в Україні. У підсумку 11 медичних установ у восьми областях отримали новий спецтранспорт від Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті».

«Ініціатива родом зі Швейцарії, де небайдужими людьми була зібрана необхідна сума коштів. Їх передали нашим багаторічним партнерам Асоціації «Парасолька». Далі до процесу долучилися наші друзі з Франції, які організаційно забезпечили купівлю цих нових автомобілів. Трьома автовозами французькі водії доправили важливий вантаж до прикордоння у Словаччині. Десятеро водійок і один водій з Ужгорода сіли за керма «швидких» і завезли їх до України. Ось коротка історія, як це все стало можливим», – розповіла директорка БО «КМДЗ» Наталія Кабацій.

За кадром цієї розповіді залишаються десятки підготовлених документів, налагодження логістики, участь друзів Комітету у Словаччині…

Подальший шлях автівок відбувався дуже оперативно. Вже наступного дня, коли перші вісім «швидких» приїхали до Ужгорода, дві з них вирушили до Харківщини, п’ять – на Донеччину, Чернігів, Дніпро, Київ. У м. Дергачі та смт Близнюки Харківської області автівки доправляли український письменник Андрій Любка, його колега з Сербії Владимир Арсенієвич та радіоведучий Олексій Уманський. Цей творчий екіпаж зустрічав на Слобожанщині письменник Сергій Жадан. За рештою транспортних засобів в Ужгород приїздили лікарі, волонтери, представники місцевого самоврядування з Миколаєва, Запоріжжя, Києва, Дніпра, Бучі, Чернігова, Слов’янська і Курахова. Разом з автомобілями до місць призначення поїхали медичне обладнання, пакунки з гуманітарною допомогою.

Загалом була проведена велика і дуже злагоджена робота. Хтось вперше кермував транспортом такого габариту, хтось вперше готував стос необхідних документів, хтось був залучений у тривалий переговорний процес. Але результат в 11 нових «швидких» для України вартий усіх цих зусиль. Дякуємо усім причетним! Дякуємо усім небайдужим до потреб України у цей нелегкий для країни час! Гуртуймося! Цим ми наближаємо перемогу і мирне життя, сповнене розвитку і великих досягнень!

Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України Коротка історія великої роботи з результатом в 11 «швидких» для України

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.