Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп

Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп

13/04/2022

Понад 600 оброблених запитів, жоден з яких не лишився без реакції. Це якщо коротко про режим роботи і взаємодій Благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» впродовж півтора місяця протистояння України збройній агресії окупаційних військ Росії. Водночас зауважимо, що в перший тиждень, поки переорієнтовували свою діяльність, то облік, по суті, й не вели, а працювали за принципом «тут і зараз». Така оперативність стала можливою лише завдяки швидкому зворотному зв’язку від наших друзів і партнерів з-за кордону і з України.

Починали ми із участі у забезпеченні всім необхідним переселенців з «гарячих точок» України. Ковдри, матраци, подушки, постільна білизна – спочатку це накопичувалося в офісі, потім закономірно виникла потреба у складському приміщенні. Зовсім скоро наші гуманітарні вантажі приймав склад логістичної компанії «Делівері». Там волонтери сортували продукти харчування, засоби гігієни, одяг, постільні речі та ліки (вони згодом переїхали в окремий склад). Якщо коротко про специфіку, то кожного ранку волонтери дивувалися, що вчорашні гори були розібрані, посортовані, спаковані і відвантажені, а потім повторювали цей же подвиг знову.

Важливий аспект роботи всіх волонтерських штабів – це логістика. У нашому випадку вона міжнародна і розрахована на дальні дистанції всередині країни. Від небайдужих людей гумвантажі їхали до Ужгорода з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, Італії, Словаччини, Данії, Португалії, Бельгії, а з Ужгорода – на Донбас, Харківщину, Київщину, Сумщину, Житомирщину, Запоріжжя, Одещину… Загалом це понад півтори сотні напрямків в різні населені пункти. Додамо тут лиш одне – наші вантажі доїжджали й у ті невеличкі київські містечка, назви яких сьогодні знає увесь світ.

Нинішня діяльність БО «КМДЗ» у рівній мірі спрямована на допомогу Захисникам України та громадянам, які були вимушені покинути свої домівки, тікаючи від війни. Ми постійно контактуємо з військовими, іншими волонтерськими організаціями, представниками владних інституцій, нашими помічниками на складі і водіями, які забезпечують перевезенням. Ще один напрям роботи – інформаційний. Усвідомлюючи вплив ворожої пропаганди і потребу цивілізованого світу отримувати верифіковані дані про події в Україні, ми підтримуємо зв’язок з іноземними журналістами, супроводжуємо їхнє перебування на Закарпатті.

«Одночасно з реалізацією гуманітарних місій Комітет залишається активним учасником спільних заходів органів влади та інститутів громадянського суспільства щодо поліпшення умов та якості надання послуг особам з інвалідністю. Ми, як і раніше, супроводжуємо діяльність соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька», опікуємося Вільшанським дитячим будинком-інтернатом, долучаємося до вирішення питань, які виникли в області у зв’язку з приїздом людей із числа вразливих верств населення з інших регіонів України. Важливо наголосити, що дієвим чинником ефективності нашої роботи – поточної і додаткової у контексті воєнного стану – є тісна співпраця та конструктивна комунікація з нашими партнерами. Ми щиро вдячні за допомогу та оперативний фідбек усім нашим друзям! Усе це безцінна географія небайдужості до боротьби українського народу за демократичні ідеали, недоступні і відтак незрозумілі ворогу», – зауважила директорка БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій.

Нас тішить, що у часи, коли постійно виникають нові нагальні потреби, не знецінюється слово «дякую», натомість щоденно зростає кількість людей, готових підставити плече, відреагувати на запит, а іноді просто не чинити перепон. Тож дякуємо кожному і об’єднуємо зусилля задля перемоги України!

Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп Про поточні справи: робимо, що вміємо, у режимі нон-стоп

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.