Коротка інформація про ситуацію в Україні станом на 27 лютого 2022 року

Коротка інформація про ситуацію в Україні станом на 27 лютого 2022 року

27/02/2022

4-й день військового вторгнення. Ситуація гостра, але контрольована військовими. Керівництво країни контролює стан справ у країні. Карта військових наступів

Закарпатська Область

 

Населення :

1 258 155

Площа :

12777 км²

 

Закарпатська область – найзахідніша область України, межує з 4 країнами Європейського Союзу: Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Польщею. Тепер наша область знову стала прихистком для тисяч українців, які втікали із зони активних бойових дій. В основному це жінки, діти та люди похилого віку.

Орієнтовна кількість прибулих в область – 60 тис. осіб.

Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» була заснована у 2000 році місцевими співробітниками французької гуманітарної організації «Комітет медичної допомоги».

Сьогодні Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» стрімко переорієнтовує свою діяльність на вирішення гуманітарних проблем, що виникли внаслідок ворожого наступу військ Російської Федерації на територію суверенної України! Разом із закордонними партнерами, друзями та однодумцями, ми допомагаємо громадянам, які вимушені залишити свої домівки через російську агресію.

У перший день війни ми звернулися по допомогу до всіх знайомих нам організацій і друзів, з якими працювали останні 22 роки. Ми координуємо свої дії та допомогу зі штабами, які відкриті при Закарпатській ОДА та всіх районах області.

Солідарність всередині країни величезна, але вона має межі. Наразі гостро постає питання надання необхідної матеріальної підтримки регіону, щоб забезпечити гідним притулком усіх потребуючих. Більшість приватного сектору приймають родичів і друзів у своїх домівках. Майже весь ринок нерухомості, яку можна здавати в оренду, вже заповнений орендарями. Ужгородський національний університет звільнив усі гуртожитки для біженців. Наразі всі громади починають влаштовувати людей у школи та дитсадки.

Досі існує катастрофічна потреба в такій гуманітарній допомозі, як:

  • Матраци
  • Спальні мішки
  • Білизна
  • Препарати
  • Побутова хімія
  • Спеціальне харчування для дітей.

Залежно від розгортання зони агресії можливі також перебої з постачанням продовольства.

Проте в області розгорнули цілодобовий гуманітарний штаб. Передбачено сприяння спеціальному перетину гуманітарних вантажів. Ми зможемо закуповувати та отримувати всі необхідні ліки, продукти харчування та матеріали з-за кордону.

На даний момент ми перебуваємо в привілейованому становищі та готові протистояти цим критичним гуманітарним викликам.

 

З повагою

Наталія Кабацій


© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.