Новий навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане місцем обміну досвідом та розробки соціально затребуваних проєктів

Новий навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане місцем обміну досвідом та розробки соціально затребуваних проєктів

22/12/2021

На базі Соціального абілітаційно-реабілітаційного центру «Парасолька», що у м. Тячів, почне свою роботу новостворений Навчально-ресурсний центр. Він стане місцем, де вже наступного року Благодійна організація «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» разом із партнерами розроблятиме соціально затребувані проєкти, організовуватиме навчання молодих фахівців, збиратиме однодумців для обміну досвідом та галузевої співпраці.

Ініціатива створити Навчально-ресурсний центр була реалізована з нуля, тобто від фундаменту до повноцінної змістовної установи з попередньо прописаними цілями і планами діяльності. Наразі завершено внутрішнє оздоблення будівлі, облаштовано частину кабінетів й інших приміщень, продумано меблювання, максимально зручне для організації роботи фахівців, спільних заходів, навчання, тематичних майстер-класів тощо.

«Навчально-ресурсний центр – ще один успішний проєкт цього року. Чим більше ми встигаємо і в змозі зробити, тим більше маємо натхнення і сил для наступних ідей. Усі вони продиктовані запитами і потребами вразливих верст населення регіону, фахівців, які щоденно виконують суспільно важливу роботу, та й усієї сфери соціального захисту, котра перебуває у стані реформування. Раді, що знаходимося на одній хвилі зі своїми друзями і партнерами, які попри нинішні форс-мажорні обставини у світі залишаються для нас надійним плечем і підтримкою у здійсненні таких задумів, як новостворений Навчально-ресурсний центр», – зазначила директорка БО «КМДЗ» Наталія Кабацій.

Навесні 2022 року Навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане частиною реалізації положень тристоронньої угоди між БО «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Ужгородським національним університетом та Асоціацією «Парасолька» (Швейцарія) щодо створення нових освітніх умов для майбутніх фахівців, які працюють із людьми з інвалідністю. Нагадаємо, що наприкінці жовтня більше 20 студентів напрямків підготовки «Спеціальна освіта» та «Фізична терапія. Ерготерапія» разом зі своїми викладачами відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат та Соціальний абілітаційно-реабілітаційний центр «Парасолька», які обрані базою виробничої практики для бакалаврів вказаних спеціальностей. Навчання студентів проходитиме, у тому числі, й у Навчально-ресурсному центрі.

Новий навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане місцем обміну досвідом та розробки соціально затребуваних проєктів Новий навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане місцем обміну досвідом та розробки соціально затребуваних проєктів Новий навчально-ресурсний центр у «Парасольці» стане місцем обміну досвідом та розробки соціально затребуваних проєктів

© Комітет медичної допомоги в Закарпатті, 2017-2024. Всі права застережено.